Promocija knjige

Predstavljanje knjige Miloša Jevtića „Pravoslovi – razgovori sa pravnicima“.
Promocija knjige

Dana 21.03.2024.god. u svečanoj sali Osnovnog suda u Valjevu AKŠ je organizovala predstavljanje knjige Miloša Jevtića „Pravoslovi – razogvori sa pravnicima“. O knjizi su govorili Jovica Trkulja, profesor Pravnog fakulteta, Univerziteta u Beogradu, Milan Tasić – izdavač i Miloš Jevtić – autor knjige. Moderator je bio Goran Branković, advokat iz Valjeva.

Novinar Miloš Jevtić rođen je 30. septembra 1936. godine u Gornjoj Bukovici, kraj Valjeva. Književnost je diplomirao na Filozofskom fakultetu u Beogradu. U Radio Beogradu radio od 1974. do 2001. godine, kada je penzionisan. Krajem sedamdesetih godina prošloga veka Jevtić je počeo da objavljuje razgovore i u knjigama. Tako je nastala Kolekcija Odgovori. Do sada je u njoj objavljeno 230 knjiga. Knjiga „Pravoslovi – razgovori sa prvnicima“ je posebno interesantnta jer su u njoj objavljeni intervijui sa14 možda i najvećih pravnika u drugoj polovini 20. veka., među kojima su: Radomirom Lukićem, Smiljom Avramov, Mirkom Perovićem Vladimirom Vodinelićem, Živojinom Aleksićem i drugi.

U punoj sali Osnovnog suda u Valjevu, prisutni su mogli da uživaju u prelepim izlaganjima učesnika koji su na svojstven način dočarali značaj koji su „pravoslovi“ imali u srpskom pravničkom životu te se na taj način najbolje gaji kultura sećanja na ove pravnike.