Промоција књиге

Представљање књиге Милоша Јевтића „Правослови – разговори са правницима“.
Промоција књиге

Дана 21.03.2024.год. у свечаној сали Основног суда у Ваљеву АКШ је организовала представљање књиге Милоша Јевтића „Правослови – разогвори са правницима“. О књизи су говорили Јовица Тркуља, професор Правног факултета, Универзитета у Београду, Милан Тасић – издавач и Милош Јевтић – аутор књиге. Модератор је био Горан Бранковић, адвокат из Ваљева.

Новинар Милош Јевтић рођен је 30. септембра 1936. године у Горњој Буковици, крај Ваљева. Књижевност је дипломирао на Филозофском факултету у Београду. У Радио Београду радио од 1974. до 2001. године, када је пензионисан. Крајем седамдесетих година прошлога века Јевтић је почео да објављује разговоре и у књигама. Тако је настала Колекција Одговори. До сада је у њој објављено 230 књига. Књига „Правослови – разговори са првницима“ је посебно интересантнта јер су у њој објављени интервијуи са14 можда и највећих правника у другој половини 20. века., међу којима су: Радомиром Лукићем, Смиљом Аврамов, Мирком Перовићем Владимиром Водинелићем, Живојином Алексићем и други.

У пуној сали Основног суда у Ваљеву, присутни су могли да уживају у прелепим излагањима учесника који су на својствен начин дочарали значај који су „правослови“ имали у српском правничком животу те се на тај начин најбоље гаји култура сећања на ове правнике.